Algemeen

Bijnamen darters: alle darts bijnamen op een rij

Er is één zekerheid in het darten: als je eraan begint, krijg je een bijnaam. De een is nog kleurrijker dan de ander en achter de meeste nicknames schuilt een leuk verhaal. In dit artikel vind je een overzicht van alle darters bijnamen.

Hoe komen darters aan hun bijnamen?

Darters bijnamen zeggen soms iets over het uiterlijk van de darter. Het forse postuur, zijn lange haar en verwilderde uiterlijk leverde wijlen Andy Fordham de bijnaam ‘The Viking’ op. Daryl Gurney heeft een prominente kin en zijn shirt toont een superheld. Zo ontstond ‘Super Chin’.

Soms ontstaat een dartbijnaam uit de naam van een speler, zoals ‘Barney’ of ‘Mighty Mike’. Ze kunnen ook iets zeggen over het karakter (‘The Iceman’), of de afkomst (‘The Flying Scotsman’). In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de bekendste darters bijnamen. Daaronder lichten we nog een paar leuke bijnamen uit.

Overzicht darters bijnamen

Wekelijks gratis darttips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Wat is de bijnaam van Dimitri van den Bergh?

Vanwege zijn opkomstdansje wordt hij vaak ‘Dancing Dimi’ genoemd, maar ‘The Dreammaker’ is de officiële bijnaam van Dimitri van den Bergh. Die verwijst naar een tattoo op zijn onderarm. Daar siert de tekst ‘Following my dreams’. Een passende bijnaam voor iemand die er altijd al van droomde om professioneel darter te worden.

Wat is de bijnaam van Michael van Gerwen?

Hij wordt weleens de ‘Kale sloopkogel uit Vlijmen’ genoemd. Of ‘Het groene monster’. Of ‘Shrek’. Maar de officiële bijnaam van Michael van Gerwen luidt ‘Mighty Mike’, oftewel machtige Mike. Een bijnaam die de drievoudig wereldkampioen regelmatig eer aan doet.

Waarom heet Michael Smith ‘Bully Boy’?

Veel mensen zullen denken dat de bijnaam ‘Bully Boy’ voortkomt uit het gemak waarmee Michael Smith de bullseye weet te raken, of omdat hij een pestkop is (geweest). Het ligt echter anders, want de bijnaam dankt Smith aan een baan die hij op dertienjarige leeftijd had in een koeienboerderij, waar de eigenaar hem een ‘bully’ noemde.

Waarom heet Adrian Lewis ‘Jackpot’?

Een van de leukere dartsbijnamen is die van Adrian Lewis. Tijdens een bezoekje aan een casino van Las Vegas in 2005 speelde de inmiddels tweevoudig wereldkampioen met gokautomaten. Lewis liet de ‘Jackpot’ van liefst 72.000 dollar vallen, zo’n 60.000 euro. Lewis was op dat moment echter pas 20 jaar en dat betekende dat hij de prijs niet kon claimen, omdat hij nog geen 21 was. Hij verloor zijn geld, maar kreeg een bijnaam.

Waarom heeft Peter Wright ‘Snakebite’ als bijnaam?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kreeg Peter Wright zijn bijnaam niet door een voorliefde voor het drankje Snakebite – een mix van pils en cider. ‘Ik hou gewoon van slangen. Ik ben een beetje als een slang: ik ben een rustig persoon die graag alleen gelaten wordt. Maar als je me blijft porren, bijt ik je’, verklaarde hij eerder. Tijdens tv-toernooien speelt Wright dan ook vaak met een geverfde slangenkop op zijn hoofd.

Lees ook: Overzicht | De walk-on songs van de darters

Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Write A Comment

Maandelijks de beste darttips in je mailbox

Wil je jezelf verbeteren met darten en de beste darttips van Darten.info ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

welk dartpijl gewicht

Maandelijks de beste darttips in je mailbox

Wil je jezelf verbeteren met darten en iedere maand de beste darttips van Darten.info ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!