Algemeen

Darts live kijken? Zo volg je het via een livestream of op tv

Wil je vandaag live naar het darten kijken? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via tv, of een (gratis) darts livestream. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Darts live kijken via tv

Bijna alle grotere PDC-toernooien zijn live te volgen op tv. In België stem je daarvoor af op een van de VTM-kanalen. Het EK Darts is in de komende dagen te volgen op VTM 4. De uitzending start om 20:00 uur.

In Nederland zijn de PDC-toernooien doorgaans te zien bij RTL 7, zoals ook dit weekend bij het EK Darts. De uitzending start om 18:00 uur, waarbij er eerst samenvattingen zijn van de middagsessie. Om 20:00 uur begint de live-uitzending. Daarnaast vind je op Videoland (een onderdeel van RTL) een darts livestream.

Darten live volgen via gratis darts livestream

Wedstrijden van de PDC zijn ook te bekijken via een livestream. Dit kan onder meer via PDC TV. Via deze website van de PDC heb je toegang tot een livestream van tv-toernooien, Player Championships en European Tour-evenementen. Je hebt er wel een abonnement voor nodig. Dit kost ongeveer 6 euro per maand, of 60 euro per jaar.

Lees ook: Darts spelregels: dit moet je weten om het spel te begrijpen

In Nederland is er ook een darts livestream bij Videoland. Heb je je nog nooit op deze dienst geabonneerd, dan kun je een proefperiode starten en de eerste twee weken gratis kijken. Daarna betaal je 5 euro per maand om de darts streams te kunnen blijven zien. In België is het afsluiten van een abonnement bij Videoland niet mogelijk, al kun je dit omzeilen door een VPN te gebruiken.

Darts naar betaalzender Viaplay

Al tien jaar is het darten in Nederland te volgen via RTL 7, maar vanaf 2022 verdwijnt de populaire sport achter de betaalmuur. Het darten is dan zeker vijf jaar lang te volgen via de streamingdienst Viaplay. Zij bezitten vanaf 2022 ook de uitzendrechten van de Formule 1, Premier League en Bundesliga.

Hoeveel je straks betaalt voor een abonnement, is nog niet bekend. Wel is het aannemelijk dat Viaplay ongeveer 20 euro per maand zal kosten, waarbij je ook toegang krijgt tot films en series. Je kunt Viaplay via je smartphone streamen naar de televisie, maar de dienst wordt ook als app beschikbaar gesteld op smart tv’s.

Wanneer is er weer darten op tv?

Nu het najaar is begonnen, zien we het darten steeds vaker op de televisie. Nieuwsgierig naar wanneer er weer darts te zien is op RTL 7 of VTM? Dit staat in de maand oktober op het programma:

wdt_IDDatumToernooiZenderTijd
914-10-2021European ChampionshipRTL 7, VTM 420:00
1015-10-2021European ChampionshipRTL 7, VTM 421:30
1116-10-2021European ChampionshipRTL 7, VTM 413:45
1217-10-2021European ChampionshipRTL 7, VTM 420:00
1316-10-2021European ChampionshipRTL 7, VTM 420:00

Het hoogtepunt van dit jaar is natuurlijk het WK Darts 2022. Die vindt plaats van woensdag 15 december 2021 tot en met woensdag 3 januari 2022.

Wil je beter worden met darten? Volg ons voor tips op Facebook en Instagram en word lid van onze Facebook-groep Darten: tips en advies. En schrijf je vooral gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief:

Write A Comment