Apps & internet

Dart score bijhouden? Dit is de beste app

Natuurlijk is het goed voor je rekenskills om een schrijfbord te gebruiken, zodat je de berekeningen pijltjesnel uit je mouw leert te schudden. Maar handiger is de dart score bijhouden met een darts score app. Die houdt niet alleen bij op welke score je staat, maar berekent ook je gemiddelde, finishpercentage en meer.

Dart score app

In de de App Store en Google Play Store zijn genoeg dart score apps te vinden, maar de beste vinden we DartCounter. De gratis dart score app is er voor zowel iOS als Android en houdt je dart scores bij. Van 501 bijvoorbeeld, maar ook Tactics, Bob’s 27 en andere dartspellen zijn aanwezig.

Dart score bijhouden

Bij het spelen van een x01 spel wordt je darts score bijgehouden en geeft de app het gemiddelde per drie pijlen weer. Daarnaast houdt de app meer statistieken bij, maar om deze in te zien heb je een abonnement nodig. Dit kost € 14,99 per jaar of € 1,99 per maand.

Bij de betaalde versie krijg je uitgebreidere statistieken, zoals het gemiddelde van de eerste negen pijlen en het finishpercentage. Ook kun je de sets en legs tot in detail terugzien en vind je uitgebreidere statistieken op de website.

Spelen tegen bot

Wat bijzonder leuk is aan de app (en wat ook met de gratis versie kan), is dat je tegen een Dartbot kunt spelen. Ideaal voor als niemand in de buurt is om tegen te gooien, maar je wel wat competitie kunt gebruiken. Bij een Dartbot bepaal je zelf hoe goed de bot is door het gemiddelde in te stellen. De bot is er voor 501 en Tactics/Cricket.

Voorkeuren

Verder zijn er veel mogelijkheden om de wedstrijden naar je wens aan te passen. Bij een X01-spel kun je kiezen voor 501, 301 en 701, maar je kunt ook elk ander getal invoeren. Dit spel kun je spelen met één tot vier spelers en er is een Teammode-optie (twee tegen twee).

Ook stel je in hoeveel legs of sets er gewonnen moeten worden en of je pas wint als het verschil minimaal twee legs is. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te spelen met Double in/Master in of Master out/Straight out.

Andere dart score apps

Naast Dartcounter zijn er meer goede dart score apps om uit te kiezen. Een populaire is Nakka, waarmee je ook op afstand tegen vrienden of onbekenden kunt darten. Een andere leuke app is Russ Bray Darts Scorer Pro, waar je de stem hoort van de gelijknamige en beroemde mastercaller. Overige goede apps zijn Dartsmind (alleen voor iOS) en My Dart Training (alleen voor Android).

1 Comment

Schrijf een reactie