Winmau Blade 6: vernieuwingen, prijs, release en meer

Eindelijk is hij er: de opvolger van de populaire Winmau Blade 5. Op 27 oktober 2021 onthulde Winmau de Winmau Blade 6. Die is er in drie versies: de gewone Blade, de Dual Core en de Triple Core Carbon.

Drie versies van de Winmau Blade 6

De Blade-reeks van Winmau behoort al jaren tot ’s werelds populairste dartborden. De dartborden hebben een zeer dunne bedrading, gaan lang mee en zijn scherp geprijsd. Nu is er een nieuwe, verbeterde versie: de Winmau Blade 6. Die is onder meer te koop bij Bol.com.

Op woensdag 27 oktober vond de Winmau Launch 2022 plaats, waarin de dartfabrikant verschillende productonthullingen deed. De spectaculairste onthulling is wat Winmau het meest geavanceerde dartbord ooit noemt: de Winmau Blade Triple Core.

Naast de Triple Core hebben de ‘normale’ Blade en de Dual Core een opvolger gekregen. Er zijn dus drie versies van de Winmau Blade 6:

  • Winmau Blade 6
  • Winmau Blade 6 Dual Core
  • Winmau Blade 6 Triple Core Carbon

Inmiddels hebben we het meest geavanceerde dartbord uitgebreid getest. Benieuwd de bevindingen? Bekijk onze Winmau Blade 6 Triple Core review.

Winmau Blade 6 Triple Core

De dartborden van Winmau blonken al uit in levensduur, maar dat is met de Triple Core-variant nog indrukwekkender. Zoals de naam dat al weggeeft, bestaat de Triple Core Carbon uit drie lagen. Allereerst is er een dubbele sisal-laag (zoals bij de Dual Core) en daarnaast is er een extra carbonlaagje. Dit zorgt dat het dartbord een nog langere levensduur krijgt.

De Triple Core heeft een extra carbonlaagje. Dit zorgt voor een nog langere levensduur.

De buitenste laag is gemaakt van hoogwaardig sisal (uit Kenia), waardoor het dartbord een hoge dichtheid heeft. De middelste laag sisalvezels is zachter en zorgt dat de darts makkelijker in het bord terechtkomen. De hardere carbonlaag zorgt dat de darts goed worden opgevangen, waardoor de sisalvezels beter herstellen.

Er is ook een ontwerpwijziging, want er is een nieuw design voor cijfers. De cijfers hebben een modernere stijl en zijn voorzien van een anti-glare coating. Deze coating zorgt dat de cijfers bij iedere lichtinval goed zichtbaar zijn.

Vernieuwingen Blade 6 en Blade 6 Dual Core

De twee goedkopere dartborden gaan er eveneens op vooruit. Winmau verbeterde de techniek van de bedrading, die de fabrikant Density Control-draad noemt. Deze bedrading is ook aanwezig bij de Triple Core-variant. Het Density Control-draad is op een manier ontworpen waarbij de sisalvezels extra ruimte krijgen in de belangrijke scoringsgebieden. Dit draagt bij een een hogere dichtheid en langere levensduur. Dit moet ervoor zorgen dat de levensduur (die al enorm goed was) er verder op vooruitgaat.

De nieuwe bedrading zorgt ook voor een betere retentie in de dubbels triples en bullseye, waardoor pijlen er minder snel uitvallen. Verder is de ring om de bullseye en bull ongeveer 25 procent dunner geworden. De rest van het bedradingssysteem is even dun gebleven.

Lees ook: De 6 beste dartborden van 2021 | Dartbord reviews

Als het gaat om het design, is er weinig veranderd bij de Winmau Blade 6 en Blade 6 Dual Core. De Blade 6 heeft een klassieke uitstraling met aan de buitenkant de traditionele witte cijfers. Aan de bovenkant schittert het bekende Winmau-logo (dit keer volledig in het geel), onderaan is de opdruk hetzelfde, al staat daar Blade 6 in plaats van 5.

Prijs Winmau Blade 6

De goedkoopste Blade 6-variant heeft een adviesprijs van 54,95 euro. Dat is ongeveer een tientje meer dan de Blade 5, die nu ongeveer 45 euro kost. Voor de Dual Core-versie betaal je ongeveer zeventig euro. De Triple Core Carbon is de meest geavanceerde variant en kost 89,95 euro.

  • Winmau Blade 6 prijs: 54,95 euro
  • Winmau Blade 6 Dual Core prijs: 72,95 euro
  • Winmau Blade 6 Triple Core prijs: 89,95 euro
Winmau Blade 6 banner

Maandelijks de beste darttips in je mailbox

Wil je jezelf verbeteren met darten en de beste darttips van Darten.info ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

welk dartpijl gewicht

Maandelijks de beste darttips in je mailbox

Wil je jezelf verbeteren met darten en iedere maand de beste darttips van Darten.info ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!